Friday, December 21, 2012

asal boleh je

tadi aku pegi carrefour. tujuannya adalah untuk bayar bil dan untuk cari kain fleece disamping jalan-jalan cuci mata. mampu cuci mata je. nak beli tahun lain lah kot. tak pon tunggu orang belikan untuk aku. sebabnya hujung sem ni poket aku rabakkkkk. aku tak tau kenapa, kenapa dan kenapa duit aku selalu tak cukup compared to adik aku. tapi lantak lah dulu. tujuan entry ni adalah untuk meluahkan geram aku.

tadi aku dah semangat nak cari kain fleece tu untuk buat sleeping untuk anak-anak aku. semangat nak cari yang comel-comel sebab mr. fakhrul cakap mungkin ada. masuk je nagoya tu aku tawaf kedai tu dari hujung ke hujung. cari kain tu lah. then agak-agak dah nak give up tu aku tanya sorang akak sales woman kat situ.

aku : akak, kain fleece ada tak?
akak tu : kain fleece? cuba tengok kat situ. (sambil tunjuk ke arah tempat kain cotton).

sebab nak amek hati aku pegi je belek-belek kain tu. sengal ape. kain fleece kau lah ada kat situ. takkan terselit kat celah-celah kain cotton tu. aku dah bengang. kalau tak tau cakap tak tau. tak paham aku. nak keje kat kedai kain at least kau amek tau jenis dan nama kain tu. ni asal boleh je kau keje. dah la aku tengok cam malas je. nak tau kain fleece camne?


ni kain fleece. ada bulu-bulu tu. nampak lembut kan? memang lembut pon. kain ni lah biasanya orang guna untuk buat sleeping bag sugar glider.


ni pulak kain cotton. dua jenis yang berbeza. sangat berbeza. ni untuk buat baju kurung ok.

Sunday, December 16, 2012

aku nak jadi apa?

now final exam sangatlah dekat. tapi syaitan berjaya hasut aku untuk mentelaah movies yang sedia ada dalam hard disk and movies yang di'collect' dari kawan-kawan. sebab apa aku cakap ini angkara syaitan? sebab sebelum ni aku takde nafsu nak tengok movie pon. tapi bila exam dah dekat aku spend banyak masa aku on moviessss. or memang tebiat buruk aku?

sometimes aku malas dah nak jadi student (macamkan aku study hard sangat). pikir nak buat esaimen, projek, lecturer...semua ni buat aku malas. tapi nak keje pon aku malas. aku rasa nak kawen je. tapi nanti dah kawen malas nak masak and uruskan rumahtangga pulak. so apa yang aku nak jadi sebenarnya?

kalau jadi eva & zakaria (sugar gliders aku):
ermmmm aku akan bunuh diri sebab stress. sebab selalu kena kurung. lagi-lagi kalau tuan aku nama ASMA AINI MUSTAPA. pemalas yang amat. bekas makanan basuh everytime nak letak makanan lain je. kalau tak jangan harap nak basuh. sleeping bag pulak busuk hapak. pastu selalu kena marah. kadang-kadang kena lempang. so aku tak nak jadi eva & zakaria.

kalau jadi buku:
pon aku akan boring. boring kalau jadi buku ASMA AINI MUSTAPA. duduk je kat rak tu tak disentuh. benda yang berfaedah pon jadi tak berfaedah.

kalau jadi baju:
oh no! aku akan pening kalau tuan aku bernama ASMA AINI MUSTAPA. pening bau ketiak lagi, pening kena pusing dalam machine lagi. basuh pakai tangan jauh sekali. hurm, pon tak bole jadi baju.

semua tak sesuai aku rasa. aku memang ditakdirkan untuk jadi manusia. boleh kalau nak kekalkan sifat malas aku tapi for now aku kena rajin. study rajin-rajin pastu nanti jadi bos. at that point aku akan buat keje guna air liur saja. semua aku arahkan orang.haha.that's it!

Wednesday, November 28, 2012

meluat

aku muak lah dengan manusia yang kejenya suka condemn orang. macamkan baik sangat je. aku tak kisah kau nak condemn semua benda pasal aku tapi cara kau tolong berhemah sikit. aku boleh terima kalau orang bagi nasihat dengan cara baik. tapi kalau nak perli-perli sorry i can't tolerate. kau perli-perli buat aku rasa nak maki kau. you got me??

aku tahu couple tu salah malah berdosa. tapi sama je kalau keluar dengan kawan lelaki. that thing kau anggap halal sebab tu atas dasar kawan. please lah. yang kau duk kutuk semua orang even orang tu tak buat salah kat kau kau tak pikir ke tu berdosa? kau kena mintak maaf kat orang tu sendiri tahu?? orang buat amal kau sangsi.

aku dah muak dengan perangai cam kau. ini serius!

Thursday, September 27, 2012

fashionista?? errrr

lama tak menaip secara tak rasmi macam ni terasa janggal pulak. tadi aku bukak fb then ada contest yang aku lupa tajuk apa. tapi syarat-syarat contest tu macam nak tengok keberanian dan kepandaian participant bermain dengan warna. aku tak bukak pun tapi dah keluar kat home aku..so aku terpandang secara tak sengaja. then i feel like...ERRRR! nak jadi fashionista ke apa...? bagi aku ini adalah JENAYAH PEMAKAIAN! konfiden je pakai macam tu..like kaler kuning terang plus biru terang. watdeeeeee......maybe kau rasa cantik lah kan. kau nampak diri kau camni.



tapi aku nampak kau camni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Wednesday, August 29, 2012

story of a bird

i once found a little small bird. it was wounded! i brought it home. ubati luka dia. agak lama masa yang diambil untuk ubati dia. until now dia belum recovered sepenuhnya. dalam aku nak ubati dia, i admit aku banyak terluka. dia cakar aku, dia patuk aku, dia berak atas aku. tapi aku keep on sabar, tahan hati dan perasaan for the sake of nak tengok dia kembali sembuh dan terbang macam biasa. aku boleh paham kalau dia behave that way, sebab dia still dalam proses penyembuhan. maybe emosi dia tak stabil. ok fine aku boleh paham.

semakin lama, dia makin sembuh..alhamdulillah. tapi belum sembuh sepenuhnya pon dah nampak yang dia macam nak pegi and leave me. sedih gila bila ingat kemungkinan itu. and now pun dia memang nak lari. lari ke tempat lain. dia tak pikir ke apa yang aku tanggung sebelum ni demi nak tengok dia sembuh. tak pernah ke dia terpikir tu?

Monday, July 23, 2012

adakah sudah berakhir?

bangun pagi. alhamdulillah i'm still alive. Allah give me the chance to have a better life, better then yesterday. oh my god, tears at my eyes! something had happened last night! what it was? ok, now i remember...it's true. bukan mimpi, bukan nightmare. it really happened!



awak, 
you should know...
all i want is someone who will stay no matter how hard to be with me..will you?
if you knew you can't, please don't give me any false hope anymore.
my heart is not a playground, go play somewhere else.
they always told me not let my wounds transform me into someone else!
until now i'm trying to be myself, to give the best out myself.

song of love


Hingga Hujung Waktu Lyrics

Serapuh kelopak sang mawar
Yang disapa badai berselimutkan gontai
Saat aku menahan sendiri
Diterpa dan luka oleh senja
Semegah sang mawar dijaga
Matahari pagi bermahkotakan embun
Saat engkau ada disini
Dan pekat pun berakhir suda
Akhirnya aku menemukanmu
Saat ku bergelut dengan waktu
Beruntung aku menemukanmu
Jangan pernah berhennti memelikiku
Hingga hujung waktu
Setenang hamparan Samudra
Dan tuan burung camar
Tak kan henti bernyanyi
Saat aku berakhayal denganmu
Dan berjanji pun terukir suda
Jika kau menjadi istiriku nanti
Pahami aku saat menangis
Saat kau menjadi istriku nanti
Jangan pernah berhenti memilikiku
Hingga hujung waktu
Jika kau menjadi istiriku nanti
Pahami aku saat menangis
Saat kau menjadi istriku nanti
Jangan pernah berhenti memilikiku
Hingga hujung waktu

he once dedicated me this song..dia nyanyi life ok. at that time aku rasa akulah wanita paling bahagia. i feel like flying among the stars. woohoooooo \(^__^)/
tapi just now something happened between us. something yang sooooo hard for me to believe. ow come he just let me go like that. ok, i'm no more value to him. then he dedicated me this song 

"I Won't Give Up"
by: jason mraz

Hmmmm ... Hmmmm ... Hmmmm ... Hmmm ...

When I look into your eyes
It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

the fact is i don't really get what he mean by this song. sebab bagi aku dalam lagu ni banyak maksud..entahlah. sometimes i'm tired of all these as i just want to walk away as a free woman. bukan apa, at some point you will realize that you have done too much for someone, that the only next possible step to do is stop. leave them alone. walk away. it's not like you're giving up, and it's not like you shouldn't try. it's just that you have to draw the line of determination from desperation. what is truly yours will eventually be yours, and what is not, no matter how hard you try, will never be. if you want to walk away from my life, it's your right. i can hold the door open for you. i'm not going to asked you stay while you are not even how much i love u.




Friday, July 20, 2012

misi memburu makanan

 memandangkan esok dah puasa so hari ni aku memutuskan untuk memuaskan nafsu makan. tiga yang teratas tu memang mengidam sangta dah. tapi pisang goreng tu tak ada. dah tutup. makcik tu balik kampung kot. nak puasa first kat rumah. aku je tak balik..sedih!

yang bawah tu bukan wishlist aku, yang orang lain. alhamdulillah...rezeki jangan ditolak. hihi. aku hanya menumpangkan perut untuk diisi. alhamdulillah =)

Thursday, July 19, 2012

my first love ever

susahlah cinta jarak jauh ni...aku kat KL, dia kat kampung. one words to describe..RINDU!!!! i don't the exact time kami start in love. yang paling aku ingat aku start bersama time aku form 1. alhamdulillah sampai sekarang kami still bersama. jarak yang memisahkan kami bukan penghalang tapi it makes my love towards 'him' grow bigger. 

memang diakui, our love story full of obstacle. macam dalam drama. sepanjang aku kat MRSM dah banyak kali ma suruh aku tinggalkan 'dia' sebab dah lama sangat aku dengan dia. ma suruh aku engage dengan yang lain. aku tak tau 'dia' tau ke x. kalau 'dia' tau mesti 'dia' sedih..

after SPM aku tak pegi mana-mana. amek STPM kat sekolah kat kampung. time tu aku boleh spend time sama-sama dengan 'dia' setiap malam. 'dia' lah peneman tidur aku. warmed my cold night. memang lena tidur aku. then, aku dapat offer masuk UIA..kena berpisah lagi. walaupun its beyond our want, tapi sebab cita-cita dan harapan family, aku sambung study jugak. setiap kali aku balik kampung kami berjumpa. macam sebelum ni, kami tidur bersama. nak je aku bawak 'dia' kesini so that kami boleh jumpa tiap-tiap hari tapi malu kalau orang tengok. sebab 'dia' buruk T____T

*kalau orang baca cerita ni half way je kompem akan misunderstand. 'dia' yang dimaksudkan adalah selimut aku yang jadi teman tido aku dari aku duk hostel, time form 1. itulah selimut kaler hijau bunga pepel. tapi skarang dah xberapa hijau. sebab dah buruk sangat-sangat. hua3!!!!!


Wednesday, July 18, 2012

soon to be ramadhan!!!




alhamdulillah...insyaAllah lagi 2,3 hari kita akan puasa lagi. teringat zaman kanak-kanak dulu. siang-siang kemain muka cam nak penat sangat. kalah orang keje buruh (kak temah selalu guna perbandingan ni). petang-petang pergi bazar ramadhan semua nak. kalau boleh semua kaler kuih wajib ada. nafsu semata-mata..ish..ish..ish! sampai pulak masa untuk berbuka minum air bergelas-gelas. haus nak mati macam baru lepas berlari...eh, lupa nak cerita keadaan atas meja. kalau time puasa atas meja makan penuh dengan kuih-muih and lauk-pauk. air plak 2,3 jenis. semua air lak tu...mana tak buncit perut. pastu dah malas nk pegi tarawikh. diet tak sihat langsung!


ok sambung yang tadi. dengar je azan terus capai gelas, minum tak hengat dunia. tak cukup segelas tambah lagi. makan nasi, then minum lagi. insyaallah puasa kali ni aku tak nak buat camtu dah. tobat weh! seksa je rasa. penuh sangat perut. tu laaa tamak lagi. pastu banyak makanan yang tak habis. yang boleh makan time sahur ok lah, kalo yang tak boleh dah tu tak ke membazir? ada masa makanan terlalu banyak sampai sahur pon tak habis. membazir kan?syaitan kena kurung tapi syaitan dalam diri kita still kita tak boleh kurung. astaghfirullah....ok, kali ni tak nak membazir dah. aku kat sini buang-buang je makanan, tp saudara Islam kita yang lain kebulur. ok, tobat lagi =)

azam baru ramadhan kali ni:

tak nak tinggal sahur

sahur tu kan sunat. nak lagi berkat, sahur lahhhh =). puasa yang tak sahur sama macam puasa orang kafir. plus, aku tak nak nanti aku penat. at least makan kurma pun dah cukup. aku dah plan dengan roomate aku, si intan nk sahur. nak masak nasi then makan dengan serunding. best ohhhhhh! malas nk turun sahur kat cafe. lagipun boleh save money..money..money

tak nak buat benda lagha

contoh benda lagha ialah mengumpat. kurus puasa aku kang. pagipun kan berdosa mengumpat.

tak nak tinggal terawih

insyaallah kali ni aku nak pegi terawih tiap-tiap hari kecuali time tak boleh lah kannn. insyaAllah




Monday, July 16, 2012

the ultimate true love

melampau hiperbola tajuk post aku kali ni. yelah, sebab aku suka! kenapa?ada ceritanya lahhh....

camni, haritu aku balik kampung halaman yang terletak di pantai timur. ganu beb! alang-alang balik tu aku buat jasa sikit kat nenek aku. aku jaga nenek aku masuk wad. bukan setakat wad je,tp ICU tau. sakit macam-macam. mula-mula demam panas, bila bawak pegi hospital daerah banyak pulak penyakitnya. then kena transfer ke hospital besar iaitu Hospital Sultanah Nur Zahirah. 

time kat sana aku ngan ma duk bilik menunggu. tak boleh duk sebelah katil nenek cam kat wad biasa. tapi waris pesakit harus ada selalu. in case apa-apa doctor akan panggil waris. nama pun ICU kannnn. time tengah syok tido tu adalah penunggu yang dipanggil masuk. cuak je kalau aku. macam-macam dah aku pikir. nasib baik aku and ma tak kena panggil masuk. ada sorang mak cik tu kan tengah tido best-best kena panggil. tak lama lepas tu dia masuk balik cari surah Yasin. then lama tu masuk lagi kemas-kemas barang dia..suami dia dah meninggal. innalillah....semoga arwah suami makcik tu ditempatkan bersama orang yang beriman dan rohnya dicucuri rahmat.

sepanjang duk kat hospital (macam lama je, satu malam je pon) macam-macam yang aku belajar. firstly, hidup ni sementara je. bila-bila masa Allah bole amek nyawa kita. tak kira tua ata muda. nak masuk syurga, please ready yourself for it. the second thing is sangat sweeeettt! cinta sampai akhir ayat ohhhh!seriously, contoh terdekat nenek ngan atuk aku lerrr. atuk aku berkerusi roda, duk kt tepi katil nenek aku dari awal waktu melawat sampai akhir. tergambar kesedihan bila tengok pasangan dia terlantar sakit camtu.aku pon nak kekasih a.k.a suami yang camni. teman susah dan senang. swetttt je tengok. jom berdoa...Ya Allah, kurniakanlah aku suami yang memahami, sentiasa menyokong, yang boleh memahami saat aku berdiam, yang boleh terima kekurangan dan kekurangan diriku.amin!

*P/S:awak, saya harap sangat awak jadi camni.. =)

Wednesday, June 27, 2012

lies and promises

when i trust, u lied..
when i love, u left..
when i'm make myself available, u ignore..
when i'm silence u text me..
when i reply u silence.

ok, i've had enough. you broke our promises. u started your day with all those lies. yes dear, i love to listening to lies when i know the truth! are u really went to the bank or send a teacher to school?? i gave u a song u even did't read it far to reply.  so now i wonder what i meant to u. 

words of the heart

in the time of test, we surely will find someone who can comfort us. during this time i prefer family and my best friends. now i would like to write about my besties. we've knew each other long ago, since we were 13 (2003). alhamdulillah our friendship grow together with us. having them as my friends is a bless.


we laugh, we cry, we fell, we stand, we fight, we are friend, we are foe, we are family. kami membesar saling mengenali dan memahami satu sama lain. we united from the challenge we faced, that's what made us strong and the reason behind our endless friendship. nothing can separate us apart.

until now, they still in my heart and forever will be. they stay no matter what. that's what a friend is about. they walk into our life while the others walk out. i love u~ 

Tuesday, June 5, 2012

sorry for myself



dear stomach,
sorry for the butterflies. they will come whenever i feel happy, whenever i'm nervous for doing something. sesungguhnya aku tak sengaja. they came uninvited. also sorry for makan terlalu banyak. burger 2 bijik every night plus nasi goreng sepinggan penuh. please jangan merajuk. jangan stop buat keje kau. thanks sebab jadi perut yang rajin. pagi-pagi kau dah buang siap ape yang kau tak nak =)



dear fingers,
sorry for the hard hit i gave u whenever i'm angry. sorry for using u for many things. for typing, assignment last minit, taip message, taip kat blog, yang paling penting untuk korek hidung and korek telinga.hihi. i can't imagine what my life could be without 10 of u. don't hurt yourself k. nanti kalo korang luka susah aku nak makan..pedih. susah aku nak korek hidung. nanti hidung aku tersumbat.



dear feet,
thanks for being patience with me. i've used u for many purposes. walk non-stop, masuk hutan keluar hutan, tendang pintu and whatsoever whenever aku marah. sori....



dear brain,
sorry for the problem i gave u. mathematics problem was the hardest i think. plus annoying problem regarding life.


Sunday, June 3, 2012

forget her..start a new life!



dear awak,
tadi awak ngadu kat saya awak cakap awak sedih kan...awak cakap banyak dugaan awam sem ni kan. ok, listen here (tu pon kalo awak baca blog saya ni lah kannn)



according what i heard from u..and some yang i korek-korek...i know u love her sooooo much! that's where your mistakes started. next time dear, don't let anyone become your everything because when they leave u'll get nothing. tak salah nak sayang tapi jangan sampai at the end u yang merana. wake up dear, jangan tunjuk yang u lemah. tunjuk yang u tu ok. dia tengah happy, bahagia, gembira takkan u nak buang masa fikir pasal dia lagi. keep smiling even though u have to wear a fake smile! never think it was the end of your life. everyday is a new beginning. treat it that way, stay away from what might have been and look at what could be. u will never get anywhere u're meant to go by travelling yesterday's road. it's a new day, so find a new way!



if u ever want to find a person who would be able to overcome any difficult situation, even the worst one, and make yourself happy when anyone cannot do is look at the mirror and say "hello"..its u lah! look into yourself and u will find a true hero. never regret anything that happened in your life as it was what Allah tests u..not to burden u, but to make the stronger u. remember, life only once. right now is the only moment guaranteed to you. smile through the hard times, even though it doesn't always seem to get any better. smile is the first step to fix things. the trick is to enjoy life by noticing what's right.

 

*gambar bunga takde motif actually..sje nk berbunga malam ni =)
*ni je kot..mood nak menulis takde dah. sedikit kecewa. see u again nanti. kalo ada jodoh. next sem insyaAllah..salam.



Saturday, June 2, 2012

pagi yg humphhhhh....



bangun pagi..tak gosok gigi..bukak lappy...bukak fb. dish dish dish!!! hati, kepala, otak aku terpukul. padan muka kau asma! kene tipu wekkkkkk! sape suruh kau percaya?? hidup-hidup kau kene kencing. basah lencun! konon dah tak contact kan. baru lagi kot. 12 Mei..wadehel! kenapa dia selalu tipu kau??eh jap2..kenapa kau selalu kene tipu??naive sangat lahhhhhh.....so, ape yang kau nak buat sekarang? nak teruskan ke nak stop,huh? memang la dah agak lama tapi tu kan dalam tempoh kau percaya dia dah tak contact perempuan tu. kau tak rasa kau bangang plus bebal ke kalau kau percaya dia?seriously kesian gila kat kau. kau memang tak bernasib baik selalu. first of all, kau kena mandi bunga, buat solat taubat, solat tolak bala!

asma:
aku pon tak tau. banyak kali aku ditipu, banyak kali aku bangan pegi percaya balik. aku tough ke aku bangang eh? hurmmm, tapi kan dah memang aku cam ni nak buat camne....i find myself hard to love but once i love someone i love him hard. oh nooo, this time i have to hardened my heart. jangan percaya ngan alasan yang dia bagi dah before my heart broken hardly. yeahhhh, u have to play hard la brader!!

i trully love you. but this is how you pay me. with all those lies! ok, go on with your dream girl! i'm giving up. how can i penetrate your heart while there's someone else inside. sorry, i'm sick of this game which is at the end i will always become a loser. until when i have to be a loser?takkan forever loser kot...

*dialog dalaman aku... LOSER =___='

Wednesday, May 30, 2012

that idea of our childhood

long ago..time kecik-kecik cute dulu i used to telan biji guava. the most favorite part of guava. memang aku suka sangat part tu. tiap kali makan guava aku tak makan isi kat luar tu..aku makan isi yang dekat-dekat ngan biji skali ngan biji tu aku telan jadi santapan perut. makan siap nyorok-nyorok sebab kalau mak or ayah or akak or abang aku nampak memang aku kene. kalau tak kene cubit aku akan kene marah. paling kurang kene bebel. adik aku pon tak boleh nampak. nanti dia gi kecah kat mak aku. tau la kan ape jadi bila berita aku makan biji ni smapai ke telinga mak aku.

until one fine day mak keluarkan statement yang mengerikan maybe sebab dah tak tau camne nak larang aku yang kepala lebih keras dari batu ni. ayat mak aku "biar dia makan. biar biji tu tumbuh dalam perut dia. nanti ada ulat daun sekali. kita jangan tolong dia. dah larang tak nak dengar. biar je...biarrr" bila dengar mak aku cakap ulat daun tu aku dah kecut. aku siap imagine lagi macam mane daun tu keluar dari rongga-rongga yang ada kat badan aku...naive sungguh. LOL.

That idea of our childhood...
gambar dicuri dari 9gag..sekian


bila aku dah besar ni aku terfikir balik...betapa lurusnya aku dulu-dulu...comel kan?? hihi

Monday, May 28, 2012

errrrr

kalau tak nak say thank you, at least hargai lah ape yang orang lain buat. ye, memang aku kuat memberontak. tapi ade sebab. bukannya aku memberontak saje-saje. gila ke ape?? rasanya tak perlu lah nk cakap satu-satu kan. common sense kot. masalhnya obvious sangat. tunggu aku buta and pekak lah kalo tak nak aku terasa or merajuk or memberontak kan. cakap ngan orang lain elok je. tapi bila time ngan aku marah-marah. muka ketat. ok fineeee! teruskan!

Tuesday, May 15, 2012

waiting to suffer?

i know about her...yes, i do.
she was the one who filled your heart before
the one who you really loved or perhaps still love
u said u love me but i know the feeling of dumped by the one we love
it hurt enough
but u act like it was ok, but the fact is u are not
everything u did have something to do with her
the song u chose to hear, your facebook status and some photos in your phone
and sometimes the way u look at me like u saw someone else in me
all i have to do right now is waiting for u to really forget her
but for how long?
or until myself give up on waiting anymore?
one thing u should know...I HATE WAITING!

Monday, May 14, 2012

because...my only hope is You

Dear Allah,

If I destined to fall in love again at this age please give me a pure love. love that can bring me peace, happiness and blessing from You. The most important is let it be the last love for me ever. Means that no broken heart, no half-way love after this. Because it was so hard to go through that situation. i was like a living-dead. at those moment, i forgot that i still have my family. 

all i could do was cried, cried and cried. macam bodoh kan??tapi that's the fact! after that i learn to accept what Allah has written for me. i filled my thought with positive thinking. "he's not for me", "he's not good enough for me", "someone better is waiting for me". itulah ayat-ayat yang aku selalu cakap kat diri aku sendiri. only through those difficulties i found myself strong enough to face the real world without anyone except Allah with me. 

and now...someone stepped into my life. who was firstly known as a stranger. now he became a part of me, maybe. Gosh, will it happen again? please don't let it be...having a broken heart is like having a broken ribs. from the outside it looks like nothing happens, but every breath hurt...


Thursday, May 10, 2012

is it love?

yes, i found someone. a guy of course! baru lagi...sangat baru. still early untuk aku mengharapkan something yg more than friend. still early untuk aku ukur jauh mana aku dapat pergi dengan dia. tapi sayang tu dah ada..hehehe. cinta belum.
the truth is i'm struggling to avoid this feeling. past experience regarding love made me suffer..even suffer to think of. sebelum yang ni, ade lah aku kawan dengan beberapa ketul tapi aku back off. aku takut. takut yang melampau. aku teringat how silly i am cried for someone who never appreciate my presence. teringat camne bodohnya aku butakan mata, pekakkan telinga dengan apa yang dia buat kat aku. semua tu buat aku ermmmmm xtaw what word yg sesuai. fobia maybe..what happened to me make me think that all the guys are the same.
but now, maybe hati aku terbuka balik untuk terima seseorang yang asing. recently, most of my time i spend with him. sangat tipu bila aku cakap aku takde feeling langsung kat dia kan. tapi mulut menidakkan. lagi-lagi bila tahu sejarah cinta dia.hurmmmmm....aku pun tak paham.
better stop now. aku tak tau nak tulis ape sebenarnya. next time je r.

Friday, April 13, 2012

kahwin

semalam sembang dengan kawan-kawan seangkatan. tup tup masuk topik kawen. dia cakap aku memang dah patut kena cari calon. he said perempuan tak elok kawen awal, ok then you've made me think twice. aku memang lah nakkkkk tapi mak aku ni haaaa......kompem aku kene sekeh dulu. plus aku takde calon, aku nak kawen ngan sape woiii!
tapi bila pikir banyak kali memang boleh buat aku gila. aku nak kawen tapi aku takut. acaneeeee?? aku takut dengan pengalaman aku bercinta yang lepas. perit wehhhhh. ce bayangkan asben buat benda bukan-bukan. time tengah kapel takpelah kalo dia buat benda bukan-bukan boleh mintak clash tapi kalo dah kawen takkan nak mintak cerai. aku tak nak lah kawen cerai kawen cerai. aku takut sangat jadi benda cenggitu.
kedua aku takut nak terima or kawan dengan lelaki. aku tak nak sayang mereka. nanti aku sakit hati lagi. kalo aku takut nak kawan dengan lelaki ofkos la aku susah nak cari jodoh kan. tapi aku bukanlah tak nak kawan langsung, tapi aku sangat berhati-hati. bila lelaki buat baik ngan aku, aku risau. aku takut aku suka dia!!!!
ketiga, lelaki yang approach aku certain tu sangat scary. suka paksa-paksa. aku nak kawan jadi malas nak kawan. sebab aku pikir belum pape dah nak tunjuk lagak, nanti kalau dah kawen aku tak tau dia buat camne. silap-silap dia buat aku cam budu =___='
keempat...lelaki yang approach aku mesti dah ade awek. tak pon skandal. aku tau lah sebab aku suka stalk orang. bila tau terus aku rasa down....
persoalan, cmne nak kawen kalau camni??