Saturday, October 29, 2011

pesanan untuk adik 'hamster'

adik, 
muka tu jangan berlagak sangat bole tak?
senyum la sikit
kerek sangat hadik hoiiiiii...
senyum la, muka tak cantik pun jadi cantik kalau senyum tau
akak gerammmmmm je kat adik
rasa cam nak tendang-tendang
tadi akak tegur elok-elok kemain kau menjawab ngan akak ehhhh
akak sabooooooo je
adik baru bela hamster sekor je pon,
tapi berlagak cam bela lembu sekandang
jangan riak dikkkkk

oh ya,
adik sangat comey,
tapi hamster adik lagi comeyyy
tapi lagi,
tapi tikus liar lagi comey dari hamster adik
kesimpulannya??
tepuk dada, tangan kat dada, mata ke atas

adik, 
jangan selfish sangat tau
adik ingat ni rumah adik ke?
ingat tu toilet daddy/papa/ayah/papi adik buat eh??
sesuka hati adik je nak tinggal sisa ntah hape-hape kat dalam singki
adik nak tunggu sape bersihkan? bibik adik?
akak geram tau
akak ni kan rajin basuh baju,
tiap kali nak basuh baju tengok ada sisa buah, kulit kuaci dalam sinki
akak menyirappppp je, tapi akak sabo
tapi lagi,
tapi mulut akak terus 'berzikir'
lajuuuuuuu je tau
adik jangan risau,
akak berzikir sorang-sorang je,
kalau nasib adik baik nanti bole dengar akak bagi 'tazkirah'
mau ndak?

so adik,
tolong ye..akak dah penat buat dosa kering hari-hari
jangan sampai akak report kegiatan adik yang tidak bermoral tu tau
adik tau tak akak ni sape?
akak ASMA tau (sambil buat muka jahat)


*this entry is specially dedicate to my sister next door. dah lama aku sabo.sekali-sekala aku nak marah jugak (^__^)


2 comments:

  1. hahaha...bukan garang, tp dah meluat tau!geram gila aku ^^

    ReplyDelete